Posted on January 21, 2020 10:07 pm
 |  Asked by Laszlo Puri
 |  131 views
0
0
Print Friendly, PDF & Email

We want to enter CLI configlets either by Copy&Paste or with ftp copy into running-config. Since Arista prompts with a y/N question before executing speed change, the commands following the speed settings are lost.
The simplest case is such:

Entering
!
nterface Ethernet29/1
description -> wdc-fw1a
speed 10g
switchport mode trunk
channel-group 11 mode active
!

arista(config-if-Et29/1)#interface Ethernet29/1
arista(config-if-Et29/1)# description -> wdc-fw1a
arista(config-if-Et29/1)# speed 10g
!
WARNING!
Changing the speed setting from 100G to 10G on this port
will cause all the interfaces on the switch to flap.

Do you wish to proceed with this command? [y/N]
! Transceiver for interface Et29/1 is not present. Cannot verify compatibility of speed and duplex settings.

The interface configuration now looks like this:

arista(config-if-Et29/1)#sho act
interface Ethernet29/1
description -> wdc-fw1a
speed forced 10000full
arista(config-if-Et29/1)#

So the last to commands are lost.

How to enter speed command without getting y/N prompt?

Thanks,
Laszlo

0
Answered on January 23, 2020 11:56 am

Hi Laszlo,

Could you let us know the platform / EOS version that you are using on the device ? I tried this out in few of our devices and the channel-group command could be seen configured in the interface configuration even if there is a speed-change prompt when pasting all the commands together.

Answer your question regarding how to configure the speed without encountering an alert, you could use eapi to push configuration to the switch. Please find more details regarding the same here : https://eos.arista.com/arista-eapi-101/ .

Thanks,
Punit

0
Posted by Laszlo Puri
Answered on January 30, 2020 10:02 am

Hi Punit,

thanks for the reply.
The EOS version is: 4.21.1F.

Thanks,
Laszlo

Post your Answer

You must be logged in to post an answer.