Posted on October 28, 2020 1:53 pm
 |  Asked by noc
 |  56 views
0
0
Print Friendly, PDF & Email

Hello,

i have a arista 7050s and i have connect the management interface to a cisco 3750 and i can see the port is up in my 3750 but in arista side its down, here is the output:

Management1 is down, line protocol is notpresent (notconnect)
Hardware is Ethernet, address is 0000.0000.0000 (bia 0000.0000.0000)
Description: Management
IP MTU 1500 bytes
Unconfigured, Unconfigured, auto negotiation: off, uni-link: n/a
Loopback Mode : None
0 link status changes since last clear
Last clearing of “show interface” counters never
5 minutes input rate 0 bps (- with framing overhead), 0 packets/sec
5 minutes output rate 0 bps (- with framing overhead), 0 packets/sec
0 packets input, 0 bytes
Received 0 broadcasts, 0 multicast
0 runts, 0 giants
0 input errors, 0 CRC, 0 alignment, 0 symbol, 0 input discards

 

and her is the output on console

%ETH-3-ETHTOOLFAIL: SIOCETHTOOL GDRVINFO (ma1, interface Management1): No such device (message repeated 59 times in 60.0134 secs)

 

any idea?

thank you.

0
Answered on October 28, 2020 1:54 pm

Hi Noc,

Thanks for reaching out.

Seems like Linux kernel reported an error when accessing the interface ma1.

Did we get a chance to change the cable on Management interface and check if it is up?

Did we issue shut and no shut on the management interface and check if Management1 is still down?

 

You can open a case with Arista TAC by dropping a mail to support@arista.com by collecting the below logs from the device:

bash lspci
bash lspci -v
show tech-support | no-more
show logging system | no-more

bash ifconfig ma1

Thanks,

Bhavana.

Post your Answer

You must be logged in to post an answer.